מבחן הפסיכומטרי הוא אחד המבחנים הגדולים, המשמעותיים והמורכבים שקיימים בעולם. היות והחשיבות שלו היא רבה כל כך והיכולת שלו להשפיע על המשך הדרך האקדמאית שלכם היא גדולה כל כך, כדאי להשקיע את מירב המאמצים כדי לצלוח אותו כמו שצריך. אולם, רבים האנשים שסובלים ממגוון בעיות ולקויות שמקשות עליהם לבצע את המבחן ובוודאי שמקשות עליהם לצלוח אותו. במאמר הקרוב נרחיב על נושא פסיכומטרי ללקויי למידה, ונבין שהשד יכול גם להיות לא כל כך נורא כמו שהוא נשמע.
אתם לא צריכים להתאים את עצמכם למבחן – הוא יתאים את עצמו אליכם
אנשים שסובלים מלקויות ובעיות חושבים פעמים רבות שהם צריכים להשתנות או להתאים את עצמם לסיטואציות מסויימות, אך לא כך הדבר כאשר מדובר על פסיכומטרי ללקויי למידה. פסיכומטרי ללקויי למידה הוא אמנם לא מבחן שונה מאשר מבחן הפסיכומטרי הרגיל, אך באמצעות הקלות רבות שתוכלו לקבל הוא יהפוך לפשוט יותר ונגיש יותר עבורכם. איך עושים את זה? בואו נראה.
פסיכומטרי ללקויי למידה – מה השוני?
חוקי המבחן הפסיכומטרי הם ברורים מאוד ונוקשים מאוד. ככלל, מבחן פסיכומטרי הוא מבחן שמגיע עם לוח זמנים ברור, זמן מוקצב לכל שאלה, ישיבה בכיתות עם סטודנטים נוספים, קריאה עצמאית של המבחן ושל שאלותיו ועוד. כמו כן, המבחן נעשה ברצף, כך שמדובר כאן בעצם על מרתון שאליו נכנסים בשעה מסויימת ויוצאים ממנו בתום הזמן במוקצב או לפני, אך בוודאי לא אחרי.
אלו בדיוק ההבדלים בין מבחן פסיכומטרי לבין מבחן פסיכומטרי ללקויי למידה. כל החוקים האלו מקבלים תפנית אחרת, כשמדובר כאן על הרחבת חלון הזמנים לכל שאלה, ישיבה בכיתות קטנות או בחדר נפרד בזמן ביצוע המבחן, שימוש במחשבון, הפסקה בין פרק אחד של המבחן לבין פרק אחר ועוד. כל אלו הופכים את מבחן פסיכומטרי ללקויי למידה לנגיש ואפשרי לביצוע.
אל תחכו, בדקו זכאות!
לפני שתיגשו למבחן או לקורס פסיכומטרי, הצטיידו בכל המסמכים שמעידים את לקות הלמידה שלכם וגשו לבדיקת זכאות להקלות, שיהפכו גם עבורכם את מבחן הפסיכומטרי לדבר בר השגה. בהצלחה!