איך לבחור מה ללמוד?

בחינות המרכז הארצי ופתרונן - דצמבר 2009

טוב, אז השתחררתם מהצבא. איזה כיף, אפשר לישון מאוחר, לעשות מה שמתחשק, לא לקבל פקודות… חודש חודשיים עוברים, כבר ראיתם את כל הסרטים החדשים, טיילתם, עשיתם קניות, פגשתם חברים…

מה עכשיו?
לעבוד? – במה?
ללמוד? – מה ואיפה?
מה תרצו שיקרה בעוד 3-4 שנים?

שאלות כאלה מעסיקות צעירים רבים שמשתחררים מהצבא.
איך מתמודדים? איפה מוצאים תשובות?
אל דאגה, אתם לא לבד…
אחת הדרכים המומלצות היא לקבל ייעוץ בבחירת קריירה, אך לא רבים יודעים על מה מדובר ואיך זה מתנהל.

אז מה זה ייעוץ בבחירת קריירה:
ייעוץ הוא קודם כל תהליך, לא “זבנג וגמרנו”!
התהליך מותאם לכל אחד באופן אישי, ונמשך בדרך כלל בין 5 ל-10 מפגשים בלבד.
תלמדו בו לקשר בין ההיכרות שלכם את עצמכם לבין מה שנדרש במקצועות ובעיסוקים השונים.

יחד אתנו, תוך כדי שיחות ומבדקים, נאסוף מידע על יכולותיכם, תחומי העניין, הצרכים והערכים שלכם, נגלה תכונות ומאפיינים בולטים.
כל המידע הזה חשוב ורלוונטי מאד לקבלת החלטה נכונה על כיוון תעסוקתי.

בנוסף, נדריך אתכם איך ואיפה לאסוף מידע על מקצועות שונים. נעזור לכם לקשר בין המידע עצמו לבין דרישות העיסוקים שביניהם אתם מתלבטים. תקבלו כלים לקבלת ההחלטה התעסוקתית שעל הפרק, אך גם תצאו עם כלים לקבלת החלטות בעתיד, לאחר סיום הלימודים, בבחירת עבודה ובבחירות נוספות בחייכם.

ודוגמא:
דנה בחורה צעירה, משוחררת מהצבא מזה שנתיים. כרגע נמצאת במכינה ללימודים אקדמאיים והגיעה לייעוץ עקב התלבטות בין לימודי תקשורת ללימודי משפטים.
כבר בשיחת ההיכרות איתה, היא התבלטה בהתבטאותה המילולית, תפסה מקום מרכזי בשיחה והפגינה ביטחון עצמי רב. בהמשך ניתן היה להתרשם מהתנסויותיה הן בצבא והן בעבודה, שהיא דומיננטית, לוקחת אחריות ובעלת השפעה על הסובבים אותה.

במבדקים הציגה דנה יכולות גבוהות מהממוצע, הן בתחום המילולי והן ביכולת הניתוח והסקת המסקנות. יכולתה החשבונית היתה ממוצעת. בנוסף, תחומי העניין שלה התמקדו באומנות וביוזמה. דנה ביטאה צורך בעבודה עם אנשים, בגיוון, בגירויים חדשים ובמרחב המאפשר ניידות. עד כאן, רוב הנתונים של דנה יכולים להתאים הן ללימודי תקשורת והן ללימודי משפטים. על מנת לחדד את ההבדלים בדרישות לשני העיסוקים הנ”ל, בדקתי איתה את צרכיה מסביבת העבודה לאור השאלונים שמילאה, וכן את יכולתה להיות סבלנית ולהשקיע בלימודים תאורטיים לאורך זמן.

יחד הגענו למסקנה שדנה תמצא בלימודי תקשורת יותר גיוון, שהנושאים שתלמד יהיו קשורים יותר לחיי היומיום ופחות לסוגיות תאורטיות בהשוואה לתחום המשפטי. נטייתה לתחום האומנות תוכל לבוא לביטוי ביצירתיות הנדרשת בעולם התקשורת. נתון נוסף: כישוריה, למרות שהיו גבוהים מהממוצע, לא היו די גבוהים על מנת לעמוד בדרישות הקבלה ללימודי המשפטים. על מנת להתקבל היתה צריכה להשקיע מאמץ נוסף.

בסיום הייעוץ דנה היתה בטוחה שעשתה בחירה נכונה ללמוד תקשורת בזכות התהליך שעברה – היכרות מעמיקה של השיקולים וההעדפות שלה עצמה.

תמר בסביץ’ גורה – פסיכולוגית תעסוקתית ב”דרך מהות”

הכוון לימודי תעסוקתי בזינוק

רוצים לבדוק זכאות בחינם? למה אתם מחכים – צרו קשר!

רוצים לקבל עוד מידע
על הקורסים של זינוק?

תשאירו פרטים ויועץ שלנו יחזור אליכם במהירות הזינוק!

מעוניינים לשמוע עוד על קורס פסיכומטרי עם התחייבות להצלחה?


השאירו את הפרטים ונחזור אליכם!

דילוג לתוכן