מה אפשר לקרוא?
1. חומר קריאה בשירותים — Jerusalem post או Jerusalem post lite. יש פירוש לכתבות ויש כתבות ברמות שונות. כדאי לקרוא ללא הפירושים ואז להעזר בפירושים בשביל לוודא הבנה. אפשר להזמין את העיתון הביתה.http://www.jpost.com/.
2. מתקדם יותר — ויקיפדיה. אפשר לחפש נושא בעברית ואז לקרוא אותו גם באנגלית — בצורה זו, אם לא מבינים, אפשר להעזר בעברית. http://www.wikipedia.org/
3. מתקדם קצת פחות — ויקיפדיה ברמה בינונית. יש פרוייקט שנקרא simple English. אותן כתבות רק באנגלית יותר בינונית. http://simple.wikipedia.org/wiki/Main…
4. Umano — אפילקציה לסמארקפונים (הטעות מכוונת) — כתבות בנושאים שונים (מומלץ לבחור science, political, fact & history ו-technology). האפליקציה מקריאה לכם את הכתבה בקול של אנשים אמיתיים (לא הקולות הרובוטיים של תוכנות ההקלטה)!
5. FlipBoard — אפליקציה שמובנת בחלק מהסמארטפונים (אם לא, אפשר להוריד בחינם). באפליקציה כתבות בנושאים רבים. כדאי לבחור רק מתוך science ו-political. כל יום לפחות כתבה אחת! אפשר בשירותים.
6. How stuff work — גם כתבות. אנגלית ברמה בינונית. יתרון: כתבות ממש קצרות אז אפשר לקרוא באוטובוס בדרך ללימודים. http://www.howstuffworks.com/
7. New York Times — כתבות במגוון נושאים בעיתון שנחשב לעיתון הטוב בעולם. כדאי להתרכז בכתבות בנושאי מדע. אנגלית ברמה גבוהה. יש גם אפשרות לאפליקציה בתשלום לסמארטפונים.http://www.nytimes.com/pages/science/…
8. National Geographic — עוד אתר עם כתבות ממש מעניינות בנושאי מדע.http://science.nationalgeographic.com…
9. Popular Science — כתבות וסרטונים בנושאים מדעיים. http://www.popsci.com/science?dom=PSC…
10. Smithsonian — עוד קצת על מדע. http://www.smithsonianmag.com/science…
במה אפשר לצפות?
1. TED — אתר ההרצאות הגדול בעולם (וכנראה גם הטוב בעולם). הרצאות במגוון תחומים (מדע, טכנולוגיה, פסיכולוגיה, חינוך, מוזיקה, הישגים אישיים ואינספור דברים נוספים).
רוב ההרצאות באנגלית. לרוב ההרצאות תרגום באנגלית — מומלץ לשים תרגום ולקרוא תוך כדי שמיעה (כך נשפר גם את הקריאה). http://www.ted.com/
2. TED בעברית — קישור להרצאות שיש להן תרגום בעברית. http://www.ted.com/translate/language…
3. ביוטיוב אפשר להרשם לערוצים הבאים :
Vesauce – הערוץ עם מספר המנויים הגדול בעולם. ככל הנראה ערוץ המדע המעניין ביותר. בחור שמציג נושאים מגוונים (פסיכולוגיה, מדעי המוח ופיזיקה) בצורה מעניינת ושונה. מומלץ ביותר!!!
NumberPhil – מספרים מספרים מספרים. הערוץ הטוב ביותר לנושאים מתמטיים — מציג אותם בצורה אדירה! מומלץ!
SCIshow – בנושאי מדע מגוונים. נחשב ערוץ מעולה.
Crash Course – היסטוריה ומדע. מאד מומלץ. אנגלית ברמה גבוהה מאד. כדאי לנסות.
Learn liberty- ליברליזם, קפטיליזם וחירות
Pat Condell – קומיקאי עם ביקורת נוקבת לגבי התנהלות אירופה (וארה”ב)
Best of Science – פיזיקה, ביולוגיה וכימיה
TommyEdisonXP- בלוג המתאר את חוויותיו של אדם עיוור. מה הוא חושב על צבעים? איך הוא חוצה את הכביש? ועוד שאלות טריוויאליות שלא היה את מי לשאול, עד עכשיו!
SoulPancake – קשה להסביר… תכנסו ותראו בעצמכם…
מרכז זינוק מקיים קורס הכנה לבחינה הפסיכומטרית לתלמידים לקויי למידה ובעלי הפרעות קשב וריכוז. מכיוון שאנחנו יודעים שתלמיד שחווה קשיי למידה זקוק לסיוע בלמידת החומר גם מעבר לשיעור, אנחנו מביאים את השיעור למחשבים ולסמארטפונים שלהם. בקיצור ממש, אנחנו מקבלים שאלות מהתלמידים ומייצרים מהם סרטוני תרגול פסיכומטרי.
עשינו כל כך הרבה עבודה שחשבנו שחבל יהיה אם לא נשתף!
אם חפץ ליבכם בבחינות פסיכומטרי משנים קודמות ופתרונות מפורטים ומצחיקים להן – לחצו כאן.
אם חפץ ליבכם בסרטוני תרגול בחשיבה כמותית לחצו כאן.
אם חפץ ליבכם בסרטוני תרגול בחשיבה מילולית לחצו כאן.
אם חפץ ליבכם בסרטוני תרגול באנגלית לחצו כאן.
אנו גם מסייעים לתלמידים שלנו לקבל הקלות בפסיכומטרי, לדוגמא מחשבון, הארכת זמן, הפסקות, כיתה מצומצמת, בחינה ממוחשבת וכו’ – אם אתם רוצים לבדוק זכאות או לקבל כמה טיפים לחצו כאן
.אם ברצונכם ללמוד יותר על לקויות למידה או על הפרעת קשב וריכוז לחצו כאן.