הגיע הרגע המרגש ואולי קצת מפחיד, וזה המבחן הזה שקרוי – פסיכומטרי. במסגרת המבחן אנו נדרשים לענות על שאלות בצורה חכמה ועם זאת מהירה, ולהגיע לניקוד הגבוה ביותר שאנו מסוגלים להגיע, על מנת שנוכל להתחיל את חיינו כסטודנטים מתישהו בשנים הבאות.
אבל רגע, מה אם יש לי ליקוי למידה כלשהו? מה אם אני זקוק לעוד זמן קריאה, מחשבה או כתיבה? בדיוק בשביל נושא זה, ישנה הארכת זמן בפסיכומטרי, לאלו הזכאים לכך.
מי זכאי להארכת זמן בפסיכומטרי
על מנת להיות זכאי להארכת זמן עליכם לקבל אישור מהמרכז הארצי. המרכז הארצי הוא הגורם ובעל הסמכות אשר יכריע האם אתם זכאים לכך במבחן הפסיכומטרי. ישנם מספר גורמים אשר מעלים את הסבירות שתהיו זכאים להארכת זמן בפסיכומטרי:
- תלמידים בעלי ליקויי למידה – במידה וקיבלתם אישור לכך שאתם בעלי לקות למידה וכי הלקות משפיעה או כוללת מימד של זמן, ככל הנראה תהיו זכאים להארכת זמן בפסיכוטמרי.
- הארכת זמן בתיכון – במידה והייתם בעלי הארכת זמן בתיכון, ככל הנראה, שתהיו זכאים להארכת זמן גם בזמן מבחן הפסיכומטרי.
- אבחון קודם – במידה ובעבר הלכתם לאבחונים, מומלץ לבדוק מה היו המלצות המאבחן והאם הוא התייחס שם לניהול/הארכת זמן.
כמה זמן אקסטרה ניתן בהארכה?
- תוספת זמן ישירה – 20% תוספת זמן עבור פרק פסיכומטרי. מדובר בפחות או יותר 5 דק’ עבור כל פרק.
- בחינת מפע”ם – מדובר בבחינה ממחושבת המעניקה זמן כפול עבור כל שאלה.
טיפים שכדאי להכיר
- על מנת לקבל הארכת זמן בפסיכומטרי יש להגיע בקשה למרכז הארצי, אשר יבחן את בקשתכם ויכריע האם אתם זכאים להקלה כלשהי (ובמקרה הזה להארכת זמן) או האם אינכם זכאים.
- חשוב מאוד להרשם לאחד ממועדי הבחינה, ולדאוג להגשת הבקשה להארכת זמן כמה שיותר מוקדם ובצורה כמה שיותר מסודרת.
- התנהלות נכונה עם זמן – מעבר להארכת הזמן, מומלץ מאוד לשפר את אופן ניהול הזמן, לקבל עצות וטכניקות ממורים לפסיכומטרי, ולתרגל מבחנים באופן שוטף. הארכת זמן ללא ספק מסייעת בבחינה, אך היא לא ה-תשובה לקבלת התוצאה שאנו מעוניינים לקבל.