דף הבית » קורס הכנה לפסיכומטרי » ציון הבחינה הפסיכומטרית ומשמעותו
את הציון הפסיכומטרי מקבלים בדרך כלל חודש אחרי המבחן, וזאת למרות שהמרכז הארצי לבחינות והערכה מתחייב להחזיר תשובה בטווח של עד 45 יום. בנוסף, המרכז הארצי לבחינות והערכה מפרסם גם פתרון סופי של השאלות האמריקאיות בבחינה הפסיכומטרית שבה נבחנתם ודוגמאות לחיבור (ברמה גבוה, ברמה בינונית ורמה נמוכה).
הציון הפסיכומטרי זהה גם למי שנבחן במבחן הרגיל וגם למי שנבחן במבחן מותאם (מבחן מפע״ם).
הציון הפסיכומטרי נשלח גם למייל שלכם וגם ישירות לאוניברסיטאות שתבחרו (בוחרים במעמד ההרשמה). הנבחן הפסיכומטרי מקבל בבחינה 6 ציונים שונים:
3 ציונים בסקאלה בין 50-150 (חשיבה כמותית, חשיבה מילולית ואנגלית) – כל ציון מייצג כמה הצלחתם בכל אחד מהחלקים.
3 ציונים בסקאלה בין 200-800 (“רב תחומי”, “בדגש כמותי” ו”בדגש מילולי”):
הציון הפסיכומטרי שמתייחסים אליו בהרשמה לאוניברסיטה או למכללה הוא בדרך כלל הציון הפסיכומטרי הרב תחומי בטווח שבין 200-800, אולם אם נרשמתם למקצוע מתמטי במיוחד כמו הנדסה במקרים רבים יש רף מסויים שדורשים גם לציון בחשיבה הכמותית.
חוץ מזה, הציון שלכם באנגלית קובע אם תקבלו פטור מקורסי אנגלית באקדמיה, או איזה קורסים תצטרכו לעשות (134 מתוך 150 זה כבר פטור!).
לכל חוג או תואר מסויים נקבע על ידי האוניברסיטה או המכללה ציון הפסיכומטרי שמאפשר קבלה, זאת אומרת שאין צורך לרדוף אחרי הציון הפסיכומטרי הגבוה ביותר, אלא רק אחרי הציון הפסיכומטרי שיספיק לנו להתקבל לתואר שנרצה. שלא כמו מבחנים אחרים, אין דבר כמו ציון פסיכומטרי עובר או נכשל בפסיכומטרי.
באופן כללי הציון הפסיכומטרי מחושב לפי כמות השאלות שהנבחן פתר נכון, אבל יש גם התחשבות כמה הנבחן הצליח ביחס לשאר הנבחנים. בנוסף, משווים את הציונים לציונים של נבחני עבר כדי לוודא שהמבחן לא היה קל או קשה באופן חריג. חשוב לזכור שהתפלגות הציונים היא קבועה, כך שאחוז הנבחנים שמקבלים ציון מסויים הוא זהה בכל מועד בחינה. לכן אין צורך להתייחס לכך שהציון הפסיכומטרי נמדד גם באופן יחסי, ולזכור שאם נענה נכון על כמה שיותר שאלות – נקבל ציון פסיכומטרי גבוה יותר.
השאירו את הפרטים ונחזור אליכם!
תשאירו פרטים ויועץ שלנו יחזור אליכם במהירות הזינוק!