דף הבית » קורס הכנה לפסיכומטרי » קורס פסיכומטרי בצבא
זינוק מצדיע למשרתי כוחות הבטחון ונותן לכם התחייבות להצלחה שמשמעותה שקט נפשי שציון היעד שלכם מובטח!
במקום לחכות לשחרור כדי להתחיל ללמוד אנחנו ממליצים לגשת לפסיכומטרי כבר במהלך השירות – קבע או סדיר, ולצאת לאזרחות עם ציון פסיכומטרי גבוה ביד או אפילו לשלב לימודים אקדמאיים כבר במהלך השירות.
בזינוק יש קורסים בסניפים הפרוסים בכל רחבי הארץ וגם בכיתת זום (למשרתים בבסיס סגור או מרוחק).
עוד חדשות טובות – אם יש לך אבחון מהעבר, אז בזינוק יש גם שירות ייעוץ להקלות בפסיכומטרי שכלול במסגרת קורס הפסיכומטרי למשרתים בצבא.
אם אתם מתלבטים אם לשלב פסיכומטרי במהלך השירות – אז אנחנו הופכים לכם את ההתלבטות לפשוטה מאוד – בזינוק אנחנו נותנים לכם התחייבות להצלחה שמשמעותה שאנחנו מלווים אתכם עד להגעה לציון היעד שלכם – גבוה ככל שיהיה!
What
הקורס היחידי בישראל שיכול להתחייב
ללוות אותך עד לציון היעד שלך - גבוה ככל שיהיה!
רק בזינוק יש מחלקה ייחודית שעוזרת לך לקבל הקלות עם 89% אחוזי הצלחה למאובחנים
כמעט לכל שאלה יש פתרון בוידאו עם שיטות גאוניות לזכירה של דרך העבודה
הקורס היחידי בו לומדים עם מדריך סדנאות בסיס בחשבון ובאנגלית
קורס הפסיכומטרי היחידי שמשלב הדרכות מנטורינג ללמידה נכונה שתזניק לך את הציון
לקורס פסיכומטרי במהלך הצבא יש יתרונות רבים. אולי תכנית הלימודית תהיה צפופה ומרוכזת יותר, בהתאם ללוח הזמנים הצפוף של החיילים, אך בסופו של דבר היתרונות גוברים: יש אפשרות לקבל מימון מהצבא או הנחה משמעותית לחיילים. כמו כן, כדי להתכונן למבחן וללמוד בפועל תקבלו ימי חופש ולאחר השחרור תהיה לכם “תעודה” ביד כך שלא תצטרכו להטריד את עצמכם עם לימודים לבחינה. יחד עם זאת, כדי להפיק את מירב היתרונות, חשוב שתכירו את הזכויות שלכם, כמו גם את המועד המתאים להתחיל בלימודים.
קורס פסיכומטרי מיועד לחיילים שנמצאים לקראת השחרור שלהם. כדי להיות זכאים להנחה יש לגשת לקצינת החינוך או קצינת הת”ש ביחידה והיא תספק לכם תלוש הנחה, אותו תוכלו לממש באחד ממכוני הפסיכומטרי המובילים. כמובן שמלבד קצינת הת”ש, יש גם לקבל אישור מהמפקדים הישירים, שכן תזדקקו לימי חופש בימי הלימודים עצמם, ביום הבחינה וכמה ימים לפניה כדי לתרגל את החומר כראוי.
רוב הקורסים מתקיימים בשעות הערב עבור חיילים שמשרתים בבסיסים פתוחים או מרוכזים ליום אחד, לרוב שישי, עבור חיילים שמשרתים בבסיסים סגורים.
לבעלי דרגות קצינים בצבא או לאנשי קבע אחרים ישנה אפשרות לגשת לפסיכומטרי בסבסוד מלא מטעם הצבא. לאורך השנים מספר הקצינים ואנשי הקבע שפונים למסלולי לימוד אקדמאיים במהלך השירות רק הולך וגדל והצבא אף מעודד זאת ועושה ככל הניתן כדי לקדם השכלה אקדמאית. לרוב, תכניות הלימודים בסבסוד מלא מיועדות לקצינים ונגדים מצטיינים ובולטים לחיוב שמעוניינים להמשיך לשרת כאנשי קבע למשך שנים רבות נוספות, ולא עבור כאלו שנמצאים לפני שחרור.
יש לציין כי הצבא מכוון את אנשי הקבע ללמוד מקצועות בעלי זיקה לעיסוקם הצבאי, אולם את המוסד בו ילמדו הם אלו שבוחרים בהתאם לציון שהשיגו בפסיכומטרי והעדפותיהם האישיות.
ישנם שני מסלולים בהם ניתן לבחור במסלול הראשון החיילים משלמים על עצמם אך זוכים להטבות, בין אם ממוסד הלימודים עצמו שמעניק הטבות לחיילים ובין אם מהצבא. עבור קצינים בצבא ואנשי קבע שעתידים לשרת שנים רבות בצבא המציאות שונה. כאן הצבא כן מציע לממן את הלימודים ולהעשיר את אנשי הקבע שלו, אולם המימון כרוך בהתחייבות לשרת שנתיים נוספות בקבע עבור כל שנת לימודים.
תאריך בחינה: 2-3.9.24
מועד אחרון לבקשת הקלות (התאמות): 10.7.24
מועד תחילת קורס: יוני 24
תאריך בחינה: 27,29.12.24
מועד אחרון לבקשת הקלות (התאמות): 6.11.24
מועד תחילת קורס: אוקטובר 24
תאריך בחינה: אפריל 25
מועד אחרון לבקשת הקלות (התאמות): פברואר 25
מועד תחילת קורס: ינואר 25
תאריך בחינה: יולי 25
מועד אחרון לבקשת הקלות (התאמות): יוני 25
מועד תחילת קורס: אפריל 25
הרשמה נסגרה
2024
קורס פתוח להרשמה!
2024
קורס פתוח להרשמה!
2025
קורס פתוח להרשמה!
2025
זינוק | קורסים אחרים | |
---|---|---|
התחייבות להצלחה | ||
כיתה קטנה | ||
כמות מפגשים | כ-45 | 20-25 |
פתרונות תשובות בוידאו | יותר מ-7000 סרטונים | לרוב אין בכלל. לאלה שיש מדובר בפחות מ-500 סרטונים |
מחלקת סיוע לקבלת הקלות במבחן הפסיכומטרי |
יש. עם למעלה מ85% אחוזי הצלחה! | אין. לפעמים יש עזרה מינימאלית שמביאה לאחוזי הצלחה נמוכים. |
שיעורי עבודה יסודית מהבסיס | יש. כחלק מובנה מהקורס | אין. לפני הקורס שולחים חוברת או כמה סרטוני וידאו לחזרה |
מערך מנטורינג שמלמד איך ללמוד | ||
פתרונות בהתאמה אישית |
צוות שמחויב להצלחה שלך!
ד״ר לירן ברנגה
צוות שמחויב להצלחה שלך!
ד״ר יובל סטארק
צוות שמחויב להצלחה שלך!
מירב הרמל
צוות שמחויב להצלחה שלך!
תמר צדוק
כן, ניתן לעשות את המבחן הפסיכומטרי במהלך השירות הצבאי. רבים מחפשים להשתמש בזמן הצבאי כדי להכין עצמם ללימודים האקדמיים לאחר השחרור. עם זאת, חשוב להתאים את תכנון הלימודים וההכנה למבחן למערך השירות ולתנאים הספציפיים של כל חייל.
הכנה לפסיכומטרי במהלך השירות דורשת תכנון וארגון זמן נכון. רבים מוצאים זאת כהזדמנות להשתמש בזמן הפנוי במהלך השירות, כדי להתכונן למבחן. החיילים צריכים להתייעץ עם מפקדיהם לגבי אפשרות לקחת חופשות לימוד או לנצל זמן פנוי אחר ללימודים.
הצבא מספק במקרים מסוימים תמיכה ומשאבים לחיילים המעוניינים להתכונן למבחן הפסיכומטרי. זה כולל חופשות לימוד ולעיתים גם קורסים מיוחדים או סדנאות הכנה. חשוב לבדוק את האפשרויות האלו עם המפקדים או עם יחידת החינוך של הבסיס.
בנוסף, קיימים תוכניות שונות שמציעות הטבות ומענקים לחיילים העושים פסיכומטרי במהלך שירותם. יש לבדוק בפירוט את תנאי התוכניות הללו ולהבין איך הן יכולות להתאים לצרכים האישיים.
כן, קיימים קורסי פסיכומטרי מיוחדים המותאמים לחיילים, המתחשבים בתנאי השירות ובמערכת הזמנים הייחודית שלהם. קורסים אלו לעיתים מתקיימים במתכונת סופי שבוע או בערבים, כדי להתאים ללוח זמנים של חיילים.
הקורסים מציעים לא רק חומר לימודי, אלא גם תמיכה והדרכה אישית, ומתמקדים במתן הכלים הנדרשים להצלחה במבחן. חשוב לבדוק את האופציות הקיימות ולבחור את הקורס המתאים ביותר לצרכים האישיים.
קורס הפסיכומטרי למשרתים בצבא של זינוק הוא דוגמא לקורס כזה 🙂
תיאום הלימודים לפסיכומטרי עם המציאות הצבאית דורש תכנון וגמישות. חשוב לדבר עם מפקדים ולהבין את האפשרויות להתאמת לוחות זמנים וחופשות לימוד. חלק מהחיילים עשויים לבחור בלימוד עצמי או בשילוב של לימודים עצמיים וקורסים מיוחדים.
בנוסף, חשוב להתאים את הלימודים לסגנון החיים ולעומסים בשירות. זה יכול לכלול לימוד בזמן פנוי בבסיס, ניצול חופשות סופי שבוע ללימודים מרוכזים ויישום טכניקות למידה יעילות.
עשיית פסיכומטרי במהלך השירות צבאי יכולה להיות אתגרית, אך מאפשרת לחיילים להתחיל את המסלול האקדמי שלהם מיד לאחר השחרור. זה מאפשר להם לחסוך זמן יקר ו״להתחיל את החיים״ מוקדם יותר מאשר מי שמתחיל לברר על פסיכומטרי רק אחרי השחרור…
במילה אחת – לא.
בחינות הבגרות נועדו לבחון בעיקר ידע, ואילו המבחן הפסיכומטרי בוחן בעיקר את אופן חשיבתו של הנבחן.
בניגוד לסקאלת הציונים המוכרת לכם, טווח הציונים במבחן הפסיכומטרי נע בין 200 ל-800. הציון הפסיכומטרי מחושב באופן יחסי לנבחנים באותו המועד ולנבחני העבר. כלומר- המבחן הפסיכומטרי הוא “מבחן סטנדרטי” שבו עבור רמת ידע זהה, הנבחן אמור לקבל אותו ציון, ללא תלות למועד שבו הוא נבחן. לפי נתוני המרכז הארצי: כ-30% מהנבחנים עוברים את הציון 600, וכ-5% מהנבחנים מצליח לעבור את הציון 700. יש לקחת בחשבון שלא כל אזרחי המדינה ניגשים לבחינה, והאחוזים מחושבים רק ביחס לאלו שנגשים (אוכלוסייה שנחשבת בעלת יכולות גבוהות יחסית).
לא במבחן הפסיכומטרי. הצלחה במבחן נקבעת רק ביחס לנבחן הבודד – האם הצליח להתקבל למוסד הלימודים אליו ניסה להתקבל. “סף הקבלה” נקבע בידי מוסד הלימודים, ומשתנה בין חוגים ופקולטות שונות בכל מוסד. הוא נקבע על בסיס של ביקוש והצע. לכן, פקולטות יוקרתיות, שהביקוש להן גבוה, דורשות ציונים גבוהים מאוד. חלק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית הוא הכלי היחידי לפיו האקדמיה בוחנת את יכולות הנבחן באנגלית. ציון הגבוה מ-134 נקודות בחלק זה לרוב יזכה אותך בפטור נחשק מקורסי אנגלית במוסד האקדמי.
מקור המילה “פסיכומטרי” ביוונית, שם “פסיכו” מתייחס ל”נפש” ו”מטר” הוא יחידת מדידה. הבחינה מיועדת למדוד את כישורי החשיבה של הנבחן ולחזות את יכולתו להצליח בלימודים גבוהים.
לא, הפסיכומטרי אינו מודד אינטיליגנציה אלא כלל תכונות המחשבתיות כמו יכולת ניתוח, חשיבה ביקורתית, ריכוז ועוד. המטרה היא לחזות יכולת להצליח במסגרות אקדמיות.
כיום, אין מגבלה על פרק זמן בין בחינות. בעבר, נדרשו ארבעה חודשים בין בחינה לבחינה, אך הכלל הזה הוסר.
הפסיכומטרי הוא כלי חשוב להצלחה בקבלה ללימודים גבוהים. הוא דורש מכלול כישורים שונים ומכין לאתגרים אקדמיים, אך חשוב לזכור שהוא רק אחד מהכלים להשגת מטרות אקדמיות.
כן! אפשר לרכוש את הספרים של זינוק אשר משולבים בגישה לפתרונות בוידאו כמעט לכל שאלה!
כן, בדרך כלל כל הנבחנים במועד ובשעה זהים מקבלים את אותו נוסח של הבחינה. יחד עם זאת, חשוב להבין שהתכנים והשאלות משתנות ממועד למועד.
לא, השאלות בבחינות הפסיכומטרי אינן חוזרות על עצמן. כל שאלה שהופיעה כבר בבחינה לא תופיע שוב. מטרת הבחינות היא לבחון כישורים חדשים ולא להסתמך על תרגול שאלות קודמות.
כן, מומלץ לנחש תשובות אם לא הספקתם לענות על כל השאלות. בפסיכומטרי, נקודות לא נפסלות על תשובות שגויות, כך שניחוש עדיף על פני השארת תשובה ריקה.
כאשר אתם מגיעים לבחינה הפסיכומטרית, יש להביא תעודת זהות, עפרון HB2, מחק, ואם תרצו – מחדד, שתייה, כריך, שעון עצר ונייר טישיו. כמו כן, הביאו את מכתב הזימון לבחינה.
ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית נעשית דרך אתר המרכז הארצי. ניתן לרכוש את “ערכת ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית” בחנויות הספרים או לשלם דרך
השאירו את הפרטים ונחזור אליכם!
תשאירו פרטים ויועץ שלנו יחזור אליכם במהירות הזינוק!