הקלות בפסיכומטרי

Find a job

הכוון לימודי תעסוקתי למאובחנים

אם אתם תלמידים שעברו אבחון יש כמה דברים  שממש חשוב שתדעו!

מה זה בכלל הכוון לימודי תעסוקתי?

עדיין לא החלטתם מה ללמוד? יש כבר כיוון ללימודים אבל עדיין לא החלטתם מה המסלול הנכון עבורכם? אובחנתם בעבר ואתם מרגישים שצריך לקחת את זה בחשבון? בחירת מקצוע ומסלול הלימודים שלכם היא החלטה שתשפיע באופן משמעותי על העתיד שלכם.
הכוון לימודי תעסוקתי הוא תהליך שהתפקיד שלו לסייע לכם להגשים את החלומות האקדמיים והתעסוקתיים שלכם באופן הטוב ביותר.

בא לכם לראות סרטון שמסביר מה מייחד הכוון לימודי תעסוקתי לתלמידים שעברו אבחון?

מי צריך הכוון לימודי תעסוקתי שמותאם למאובחנים?

בטח שמתם לב שמלא אנשים משקיעים בבחירת הסמארטפון שלהם יותר זמן ואנרגיה מבבחירת המקצוע שהם הולכים ללמוד באקדמיה… אתם יודעים שלפי כל הסטטיסטיקות רוב הסטודנטים באקדמיה כיום לא יעבדו במה שהם לומדים ואפילו לא במשהו שקשור למה שהם לומדים? גם לכם נראה שיש קשר בין הנושא הראשון לשני?

אז בואו נדבר שניה על משהו שמחכה לכם מעבר לפינה מיד אחרי שתקבלו ציון פסיכומטרי – הבחירה במקצוע הלימודים שאתם מתחתנים איתו באקדמיה. לתחום הזה קוראים יעוץ תעסוקתי (כי בסוף לומדים באקדמיה כדי לעסוק במה שלמדתם) ולמה אנחנו אומרים שכדאי לכם להתעסק איתו רק אחרי שתקבלו ציון פסיכומטרי? גם כי עם הציון ביד תדעו פחות או יותר למה אתם יכולים להתקבל ומשם הרבה יותר קל להתחיל את התהליך, וגם כי במהלך הקורס אתם הולכים לגלות על עצמכם כל כך הרבה דברים (טובים כמובן) שכנראה ישנו את התמונה שלכם לגבי עצמכם ובהתאם גם את מה שתרצו ללמוד.

רק מה – אולי אתם מאובחנים וחלק מהדרך שבה יועצים תעסוקתיים עובדים לא מתאימה לכם כי הם תוקעים אתכם מול מבדקים מייאשים ולכם זה לא מתאים כי אתם מאבדים ריכוז כשאתם מול מסך לאורך זמן? וחוץ מזה ברור שגם צריך להכניס למערכת השיקולים בבחירת תחום הלימודים והמקצוע אותו תלמדו את הממצאים שעלו באבחונים שלכם – אבל יועצי לימודים רגילים לא מתעסקים בזה…

אז בשבילכם יש בזינוק את השירות של יעוץ הלימודים והיעוץ התעסוקתי שבו משלבים גם מבדקים, גם מפגשים קבוצתיים, וגם שיחות אחד על אחד עם אנשי מקצוע שמתמחים בייעוץ לתלמידים שעברו אבחון. כבר אמרנו שהחלום שלנו הוא שתהיו הבן אדם הזה שפשוט עושה בחיים בדיוק את מה שהוא אמור לעשות. מה, לא תעזרו לנו להגשים חלום?

איזה הקלות אפשר לקבל

תוספת זמן

(מבחן ממוחשב - מפע״ם) במקום כ-55 שניות לשאלה בבחינה הפסיכומטרית לקבל בין 2.5-4.5 דקות לכל שאלה! ולקבל אפשרות לקחת הפסקה מתי שרוצים!

מחשבון

במקום לחשב בראש,
לקבל מחשבון ולעשות את כל החישובים בעזרתו!

הקראה באנגלית

במקום להקריא לעצמך באנגלית, לקבל הקלטה של כל שאלה וטקסט בפרק האנגלית של הבחינה הפסיכומטרית!

הקראה בעברית

במקום להקריא לעצמך, לקבל הקלטה של כל השאלות והטקסטים בבחינה שהם בעברית!

שאלון מוגדל

במקום לקרוע את העיניים,
לקבל טופס מוגדל!

כיתה מצומצמת/ חדר נפרד

במקום לצאת מריכוז מהרעש באודיטוריום מלא בנבחנים, לקבל אפשרות להבחן בכיתה מצומצת או בחדר שהוא רק שלך!

הפסקה בין פרקים

במקום להבחן ברצף של יותר משלוש שעות ללא הפסקות (אפילו לא לשירותים), לקבל אפשרות לצאת להפסקות בין פרקי הבחינה!

התאמות לחיבור

במקום שיבדקו שאין לכם שגיאות כתיב, לקבל התעלמות משגיאות כתיב והארכת זמן בפרק החיבור בפסיכומטרי!

FAQ

שאלות ותשובות

סיכויי ההצלחה של המחלקה עומדים על 89% – זה אומר שכ-9 מתוך 10 תלמידים מקבלים את ההתאמות (הקלות), ו-1 מתוך 10 לא מקבל את ההקלות. 

המחלקה לא מתחייבת לתוצאות. אנחנו עושים את המיטב כדי לנסות ולמקסם את הסיכויים של כל תיק בהתאם להנחיות של המרכז הארצי.

בזכות הידע שנצבר אצלנו אחרי שהגשנו בקשות ליותר מ-20,000 תלמידים למדנו איך להציג באופן מיטבי את הבקשה שלך בהתאם להנחיות של המרכז הארצי.

חשוב לציין שההתאמות מגיעות רק למי שמאובחן.

הקלות בפסיכומטרי יכולות להיות על רקע של לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, בעקבות בעיות רפואיות מסוימות, או על בסיס בעיות רגשיות מסוימות.

בהתאם לסוג הקושי המחלקה מנחה את התלמידים כיצד להגיש את תיק הבקשה למרכז הארצי באופן המיטבי.

התאמות זה המינוח המקצועי שבו משתמשים למה שקרוי בלשון התלמידים הקלות. זאת אומרת שאין הבדל בין ״הקלות״ ל״התאמות״

  1. כל האבחונים שעברת אי פעם, מהילדות ועד היום. חשוב למצוא את כל האבחונים! אם אינך מוצא/ת אחד מהם- נסה/י לפנות לביה”ס בו למדת (אולי נשאר אצלם עותק), או למכון בו אובחנת (אולי הם יכולים לספק לך עותק נוסף של האבחון, או לפחות אישור על כך שאובחנת אצלם, ומתי).
  2. אבחון לקויות למידה בתוקף. ( איך תדע/י האם האבחון שלך בתוקף? ואיזה אבחון כדאי לעשות?… פרטים בהמשך)
  3. אבחון קשב וריכוז, במידה ויש לך הפרעת קשב וריכוז. שים/י לב: אבחון לקויות למידה/דידקטי/פסיכו דידקטי איננו מספיק כדי לקבוע שיש לך הפרעת קשב וריכוז. עליך לצרף גם אבחון של פסיכיאטר/נוירולוג המומחים להפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים. אם נדמה לך שאולי יש לך הפרעת קשב וריכוז, אך מעולם לא אובחנת באופן פורמאלי- מומלץ לגשת לאבחון אצל איש מקצוע (פסיכיאטר/נוירולוג). כך תוכל/י למצוא דרכי התמודדות עם הקושי, וגם יהיה לך מסמך קביל לצרף לתיק המסמכים.
  4. שאלון לפונה. זהו שאלון שנוצר ע”י המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, ועליך לענות עליו בכתב ידך ולצרפו לתיק המסמכים. עוד פרטים על השאלון הזה- בהמשך. ובינתיים – הנה קישור https://nite.org.il/files/accommodations/examinee_quest.pdf  לשאלון.
  5. שאלון למאבחן. אם האבחון שלך בתוקף, או שאת/ה עושה אבחון חדש שאיננו אבחון מת”ל (פרטים על אבחון מת”ל- בהמשך)- עליך לבקש מהמאבחנ/ת למלא עבורך “שאלון למאבחן”. זהו שאלון שנוצר ע”י המרכז הארצי, והוא מרכז את הפרטים שהמרכז הארצי מבקש לקבל באבחון אם חסר מידע באבחון עליך לבקש ממנו/ה שתבצע את ההשלמות הנחוצות. הנה קישור לשאלון
    https://nite.org.il/files/accommodations/diagnostic_quest.pdf
  6. אישור על התאמות שקיבלת במבחני הבגרות. מומלץ לצרף מסמך של ביה”ס/משרד החינוך, המפרט אילו תנאים מותאמים הוענקו לך במבחני הבגרות. אם אין ברשותך מסמך כזה, ניתן לנסות ולבקש מביה”ס שיספק לך אישור כיום.
  7. אישורים ושאלונים רפואיים. במידה וקיימת מגבלה רפואית (פיזית או נפשית) שעלולה להשפיע עליך במהלך הבחינה, חשוב לצרף לתיק המסמכים אישורים רפואיים. וכן יש לבקש מרופא מומחה רלוונטי למלא עבורך שאלון רפואי. להלן קישורים לשאלונים השונים:
    אם מדובר במגבלה פיזית כללית   https://nite.org.il/files/accommodations/Physical_quest.pdf
    אם מדובר בלקות ראיה                 https://nite.org.il/files/accommodations/Physical_quest.pdf
    אם מדבור בלקות שמיעה              https://nite.org.il/files/accommodations/hearing_quest.pdf
    אם מדובר בבעיה נפשית              https://nite.org.il/files/accommodations/mental_quest.pdf
    אם מדובר בבעיות מסוגים שונים    https://nite.org.il/files/accommodations/physician_general_quest.pdf
  8. תעודות ביה”ס. מומלץ למצוא תעודות ביה”ס (בעיקר מתקופת ביה”ס היסודי), שמצביעות על קשיי הלמידה שלך לאורך השנים. חפש/י בעיקר הערות מילוליות של המורה שמעידות על קשיים שחוויתם, וכן פערים משמעותיים בציונים במקצועות שהיו קשים לך במיוחד. תעודות יעזרו לך להמחיש את הקשיים שחווית כבר מגיל צעיר. חשוב לזכור שלא כל תעודה בהכרח תתרום לתיק המסמכים. יועצי מחלקת ההתאמות של מרכז “זינוק” ישמחו לעזור לך לבחור את התעודות הרלוונטיות והמועילות ביותר למטרת בקשת ההתאמות.
  9. מכתבי חוות דעת ממורים ואנשי מקצוע שלימדו אותך מומלץ לפנות למורים/ות שלימדו אותך לאורך השנים (בביה”ס או במסגרות פרטיות) על מנת שיכתבו מכתב חוות דעת לגביך. בקש/י מהם/ן להתייחס לנקודות הקושי שאפיינו אותך בזמן היכרותו/ה איתך, וכמו כן לנקודות החוזק- אילו התאמות לימודיות ויכולות עזרו לך להביע את הידע שלך על אף הקשיים האובייקטיביים. יועצי מחלקת ההתאמות יוכלו לתת לך דגשים נוספים למכתבים אלו, וכן טיפים לשיפור מכתבים שתשיג.

על מנת שאבחון לקויות למידה ( דידקטי) יהיה תקף , המרכז הארצי מציב שני תנאים:


1. האבחון נערך בחמש השנים האחרונות לכל היותר כלומר, אבחון שנערך בגיל צעיר יותר מ- 16 איננו תקף).

2. האבחון נערך בגיל 16 לכל המוקדם

אם האבחון האחרון שעברת עומד בשני התנאים האלו- הוא תקף מבחינת המרכז הארצי. אם הוא לא עומד בשני התנאים, או עומד רק באחד התנאים- הוא איננו תקף, ועליך לעבור אבחון לקויות למידה חדש על מנת לבקש התאמות מהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה. כמו כן, חשוב לוודא שהאבחון כולל את התחומים הבאים- קריאה, כתיבה, מתמטיקה ואנגלית.
לגבי אבחון קשב וריכוז: המרכז הארצי מבקש לראות אבחון משלוש השנים האחרונות, שנערך ע”י פסיכיאטר או נוירולוג למבוגרים המתמחים בהפרעות קשב וריכוז. האבחון צריך להיות ספציפי לתחום הקשב והריכוז, ולכלול בדיקה מעמיקה.

אבחוני לקויות למידה מתחלקים לשני סוגים- דידקטי ופסיכו דידקטי. אבחון דידקטי נערך ע”י מאבחנ/ת מוסמך/ת ללקויות למידה, ובודק תפקודי למידה, תפקודי שפה ותפקודים קוגניטיביים. אבחון פסיכו דידקטי נערך ע”י פסיכולוג, ומוסיף לבדיקה גם את תחום ההיבט הרגשי וכן בדיקת אינטליגנציה. לצורך בקשת ההתאמות מהמרכז הארצי- יש צורך באבחון דידקטי בלבד.

ישנם מכונים רבים שעורכים אבחונים דידקטיים. אם את מעוניינים לעבור אבחון אצל מאבחנ/ת מסוימ/ת או במכון מסוים, וודאו שהם מוכרים ע”י המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. וודאו שמדובר במכון מוכר ומורשה, ובררו מול המכון שהוא מוכר לצורך בקשת התאמות מהמרכז הארצי

אפשרות אחת היא לגשת לנוירולוג/פסיכיאטר דרך קופת החולים. בדרך כלל הוא יפנה אתכם במידת הצורך לבדיקת קשב וריכוז. ישנן כמה בדיקות, וכל איש מקצוע יפנה אתכם לבדיקה המתאימה ע”פ דעתו המקצועית. לאחר הבדיקה, עליך לחזור אל הנוירולוג/פסיכיאטר עם תוצאות הבדיקה, על מנת שהוא ייתן את אבחנתו ע”פ הבדיקה וע”פ פרמטרים נוספים.
חשוב לזכור: בדיקת קשב וריכוז איננה מדד מהימן לקיום של הפרעת קשב וריכוז בפני עצמה! היא רק כלי עזר לאיש המקצוע (נוירולוג/ פסיכיאטר), והוא זה שמאבחן את קיום ההפרעה. לכן, לא מומלץ להגיש למרכז הארצי רק תוצאות בדיקה ללא חוות דעת של איש מקצוע רלוונטי.
אפשרות נוספת ומומלצת היא לעבור אבחון קשב וריכוז קליני אצל פסיכיאטר/ית. אבחון כזה נעשה אצל פסיכיאטרים המתמחים בהפרעות קשב אצל מבוגרים, במכונים פרטיים. אבחון כזה נשען לא רק על בדיקת קשב, אלא על שיחה מעמיקה, על הרקע הקליני שלך לאורך השנים וכד’. במכונים מסוימים תוכל/י גם לקבל התאמה של טיפול תרופתי במידת הצורך, כולל מעקב לאורך מספר חודשים על מנת לוודא שהמינון מתאים ואופטימאלי עבורך.
בכל מקרה חשוב לוודא שאיש המקצוע בו בחרת מתמחה בהפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים.

לעיתים כן, וכדאי לנסות. יש לפנות לרופא/ת היחידה ולבקש הפניה לאבחון קשב וריכוז.

השאלון לנבחן נוצר ע”י המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, וכל נבחן שמבקש לקבל התאמות צריך למלא אותו ולהגיש אותו למרכז הארצי כחלק מתיק המסמכים. מדובר בשאלון של עמוד אחד, ובו שאלות אישיות לגבי הקשיים הלימודיים שחווית לאורך השנים.
את השאלון עליך למלא בעצמך, ובכתב ידך. אם אינך יכול/ה למלא אותו ללא עזרה, עליך לציין זאת בשאלון עצמו, אם פירוט הסיבה שהזדקקת לעזרה במילוי השאלון, ומי עזר לך למלא אותו
בשאלון אין מקום לתשובות ארוכות, ולכן יש לענות תשובות ממוקדות כמה שניתן.

את תיק המסמכים יש לשלוח אל המרכז הארצי בירושלים ביחד עם טפסי ההרשמה לבחינה
ניתן להירשם דרך האינטרנט באתר של המרכז הארצי או לקנות ערכת הרשמה לבחינה בחנויות “סטימצקי” / “צומת ספרים”. בערכה ישנו טופס הרשמה שבתחתית שלו שובר לתשלום דמי הרשמה לבחינה. יש למלא את הטופס, ולשלם את השובר (בבנק הדואר, או בבנק שבו פתחת את הפיקדון אם הנך מעוניין/ת לשלם דרך הפיקדון הצבאי.
את טופס ההרשמה המלא והמשולם יש לשים במעטפה אחת עם תיק המסמכים, ולשלוח אל המרכז הארצי בירושלים (הכתובת מופיעה בערכת ההרשמה/ באינטרנט), מומלץ בדואר רשום. יש לוודא שהמעטפה מגיעה אל המרכז הארצי עד התאריך האחרון להרשמה, ומומלץ הרבה לפניו. לא ניתן לבצע הרשמה מאוחרת, ולא ניתן להוסיף מסמכים לאחר המועד האחרון להרשמה!

שימו לב:
תיק המסמכים וטפסי ההרשמה חייבים להגיע אל המרכז הארצי יחד, או בהפרש זמנים קטן מאוד. אחרת- המרכז הארצי עלול לדרוש תוספת תשלום בגין הוספת מסמכים. לכן, חשוב לוודא שאת/ה נרשם/ת לבחינה רק כאשר תיק המסמכים שלך מוכן.
בנוסף, שים/י לב שהתאריך האחרון להרשמה הוא גם התאריך האחרון להגשת ערעורים לגבי תשובת המרכז הארצי. לכן- מומלץ לשלוח את בקשת ההתאמות כמה שיותר זמן לפני מועד ההרשמה האחרון.
תשובת המרכז הארצי לבקשתך תגיע בדואר, כחודש לאחר שהתקבלה.

יישר כח ובהצלחה!

מחלקת ההקלות של זינוק פסיכומטרי

מעוניינים לשמוע פרטים נוספים על קורס פסיכומטרי למי שמגיע הקלות

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם!

רוצים לקבל עוד מידע
על הקורסים של זינוק?

תשאירו פרטים ויועץ שלנו יחזור אליכם במהירות הזינוק!

דילוג לתוכן