דף הבית » הקלות לפסיכומטרי » שירות ליווי להתאמות והקלות
זינוק הוא מכון ההכנה היחידי לפסיכומטרי שבו יש מחלקה שעוזרת לקבל את ההקלות (התאמות) בבחינה הפסיכומטרית
לצערנו תהליך בקשת ההקלות (התאמות) בבחינה הפסיכומטרית הוא תהליך מורכב שמייאש תלמידים רבים. ההתנהלות מול הגוף שמעביר את הבחינה הפסיכומטרית דורשת נסיון וידע שבלעדיהם הסיכוי לקבל את ההקלות הוא רק כ-10% מהתלמידים.
בזכות המחלקה המקצועית שמלווה את כבר יותר מ-20,000 תלמידים של זינוק משנת 2009 יש לנו סיכויי הצלחה של 89%!
הייעוץ מהמחלקה מתאים לתלמידים שעברו אבחון דידקטי, אבחון פסיכו-דידקטי, אבחון קשב וריכוז, או שיש להם מסמכים רפואיים המעידים על קושי שבעקבותיו נפגעת היכולת שלהם להבחן בתנאים רגילים והם זקוקים לתנאים מותאמים.
גם תלמידים שלא עברו בעבר אבחון יכולים להיעזר במחלקה, אך יש צורך לבדוק את סיפור המקרה באופן יסודי כדי להבין אם יש היתכנות לקבלת ההקלות וההתאמות בבחינה.
בכל מקרה, מומלץ לפנות אלינו כבר עכשיו כדי לבדוק את הזכאות שלך להקלות בבחינה הפסיכומטרית.
(מבחן ממוחשב - מפע״ם) במקום כ-55 שניות לשאלה בבחינה הפסיכומטרית לקבל בין 2.5-4.5 דקות לכל שאלה! ולקבל אפשרות לקחת הפסקה מתי שרוצים!
במקום להקריא לעצמך באנגלית, לקבל הקלטה של כל שאלה וטקסט בפרק האנגלית של הבחינה הפסיכומטרית!
במקום להקריא לעצמך, לקבל הקלטה של כל השאלות והטקסטים בבחינה שהם בעברית!
במקום לצאת מריכוז מהרעש באודיטוריום מלא בנבחנים, לקבל אפשרות להבחן בכיתה מצומצת או בחדר שהוא רק שלך!
במקום להבחן ברצף של יותר משלוש שעות ללא הפסקות (אפילו לא לשירותים), לקבל אפשרות לצאת להפסקות בין פרקי הבחינה!
במקום שיבדקו שאין לכם שגיאות כתיב, לקבל התעלמות משגיאות כתיב והארכת זמן בפרק החיבור בפסיכומטרי!
רבים מהתלמידים שלנו שנעזרים בשירות הליווי להתאמות והקלות של המחלקה מתפלאים לגלות שהם מקבלים את ההקלות על רקע קשיים שהם בכלל לא ציינו בפני משרד החינוך ולא היו מעלים על דעתם להציג בפני הגוף שמעביר את הבחינה הפסיכומטרית. לכן חשוב כל כך להיעזר במחלקת הקלות מקצועית שמכירה את הדרישות ובעלת נסיון של אלפי תלמידים.
בשורה התחתונה, אם עברתם אבחון, או שאתם מרגישים שיש לכם קשיי למידה, או קשיים רפואיים שמשפיעים עליכם בזמן בחינה, צרו איתנו קשר ונבדוק ללא עלות את הזכאות שלכם להקלות. יכול להיות שתגלו שמגיעות לכם הקלות ששוות עבורכם גם יותר ממאה נקודות בפסיכומטרי ואף יותר!
סיכויי ההצלחה של המחלקה עומדים על 89% – זה אומר שכ-9 מתוך 10 תלמידים מקבלים את ההתאמות (הקלות), ו-1 מתוך 10 לא מקבל את ההקלות.
המחלקה לא מתחייבת לתוצאות. אנחנו עושים את המיטב כדי לנסות ולמקסם את הסיכויים של כל תיק בהתאם להנחיות של המרכז הארצי.
בזכות הידע שנצבר אצלנו אחרי שהגשנו בקשות ליותר מ-20,000 תלמידים למדנו איך להציג באופן מיטבי את הבקשה שלך בהתאם להנחיות של המרכז הארצי.
חשוב לציין שההתאמות מגיעות רק למי שמאובחן.
הקלות בפסיכומטרי יכולות להיות על רקע של לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, בעקבות בעיות רפואיות מסוימות, או על בסיס בעיות רגשיות מסוימות.
בהתאם לסוג הקושי המחלקה מנחה את התלמידים כיצד להגיש את תיק הבקשה למרכז הארצי באופן המיטבי.
התאמות זה המינוח המקצועי שבו משתמשים למה שקרוי בלשון התלמידים הקלות. זאת אומרת שאין הבדל בין ״הקלות״ ל״התאמות״
על מנת שאבחון לקויות למידה ( דידקטי) יהיה תקף , המרכז הארצי מציב שני תנאים:
1. האבחון נערך בחמש השנים האחרונות לכל היותר כלומר, אבחון שנערך בגיל צעיר יותר מ- 16 איננו תקף).
2. האבחון נערך בגיל 16 לכל המוקדם
אם האבחון האחרון שעברת עומד בשני התנאים האלו- הוא תקף מבחינת המרכז הארצי. אם הוא לא עומד בשני התנאים, או עומד רק באחד התנאים- הוא איננו תקף, ועליך לעבור אבחון לקויות למידה חדש על מנת לבקש התאמות מהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה. כמו כן, חשוב לוודא שהאבחון כולל את התחומים הבאים- קריאה, כתיבה, מתמטיקה ואנגלית.
לגבי אבחון קשב וריכוז: המרכז הארצי מבקש לראות אבחון משלוש השנים האחרונות, שנערך ע”י פסיכיאטר או נוירולוג למבוגרים המתמחים בהפרעות קשב וריכוז. האבחון צריך להיות ספציפי לתחום הקשב והריכוז, ולכלול בדיקה מעמיקה.
אבחוני לקויות למידה מתחלקים לשני סוגים- דידקטי ופסיכו דידקטי. אבחון דידקטי נערך ע”י מאבחנ/ת מוסמך/ת ללקויות למידה, ובודק תפקודי למידה, תפקודי שפה ותפקודים קוגניטיביים. אבחון פסיכו דידקטי נערך ע”י פסיכולוג, ומוסיף לבדיקה גם את תחום ההיבט הרגשי וכן בדיקת אינטליגנציה. לצורך בקשת ההתאמות מהמרכז הארצי- יש צורך באבחון דידקטי בלבד.
ישנם מכונים רבים שעורכים אבחונים דידקטיים. אם את מעוניינים לעבור אבחון אצל מאבחנ/ת מסוימ/ת או במכון מסוים, וודאו שהם מוכרים ע”י המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. וודאו שמדובר במכון מוכר ומורשה, ובררו מול המכון שהוא מוכר לצורך בקשת התאמות מהמרכז הארצי
אפשרות אחת היא לגשת לנוירולוג/פסיכיאטר דרך קופת החולים. בדרך כלל הוא יפנה אתכם במידת הצורך לבדיקת קשב וריכוז. ישנן כמה בדיקות, וכל איש מקצוע יפנה אתכם לבדיקה המתאימה ע”פ דעתו המקצועית. לאחר הבדיקה, עליך לחזור אל הנוירולוג/פסיכיאטר עם תוצאות הבדיקה, על מנת שהוא ייתן את אבחנתו ע”פ הבדיקה וע”פ פרמטרים נוספים.
חשוב לזכור: בדיקת קשב וריכוז איננה מדד מהימן לקיום של הפרעת קשב וריכוז בפני עצמה! היא רק כלי עזר לאיש המקצוע (נוירולוג/ פסיכיאטר), והוא זה שמאבחן את קיום ההפרעה. לכן, לא מומלץ להגיש למרכז הארצי רק תוצאות בדיקה ללא חוות דעת של איש מקצוע רלוונטי.
אפשרות נוספת ומומלצת היא לעבור אבחון קשב וריכוז קליני אצל פסיכיאטר/ית. אבחון כזה נעשה אצל פסיכיאטרים המתמחים בהפרעות קשב אצל מבוגרים, במכונים פרטיים. אבחון כזה נשען לא רק על בדיקת קשב, אלא על שיחה מעמיקה, על הרקע הקליני שלך לאורך השנים וכד’. במכונים מסוימים תוכל/י גם לקבל התאמה של טיפול תרופתי במידת הצורך, כולל מעקב לאורך מספר חודשים על מנת לוודא שהמינון מתאים ואופטימאלי עבורך.
בכל מקרה חשוב לוודא שאיש המקצוע בו בחרת מתמחה בהפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים.
לעיתים כן, וכדאי לנסות. יש לפנות לרופא/ת היחידה ולבקש הפניה לאבחון קשב וריכוז.
השאלון לנבחן נוצר ע”י המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, וכל נבחן שמבקש לקבל התאמות צריך למלא אותו ולהגיש אותו למרכז הארצי כחלק מתיק המסמכים. מדובר בשאלון של עמוד אחד, ובו שאלות אישיות לגבי הקשיים הלימודיים שחווית לאורך השנים.
את השאלון עליך למלא בעצמך, ובכתב ידך. אם אינך יכול/ה למלא אותו ללא עזרה, עליך לציין זאת בשאלון עצמו, אם פירוט הסיבה שהזדקקת לעזרה במילוי השאלון, ומי עזר לך למלא אותו
בשאלון אין מקום לתשובות ארוכות, ולכן יש לענות תשובות ממוקדות כמה שניתן.
את תיק המסמכים יש לשלוח אל המרכז הארצי בירושלים ביחד עם טפסי ההרשמה לבחינה
ניתן להירשם דרך האינטרנט באתר של המרכז הארצי או לקנות ערכת הרשמה לבחינה בחנויות “סטימצקי” / “צומת ספרים”. בערכה ישנו טופס הרשמה שבתחתית שלו שובר לתשלום דמי הרשמה לבחינה. יש למלא את הטופס, ולשלם את השובר (בבנק הדואר, או בבנק שבו פתחת את הפיקדון אם הנך מעוניין/ת לשלם דרך הפיקדון הצבאי.
את טופס ההרשמה המלא והמשולם יש לשים במעטפה אחת עם תיק המסמכים, ולשלוח אל המרכז הארצי בירושלים (הכתובת מופיעה בערכת ההרשמה/ באינטרנט), מומלץ בדואר רשום. יש לוודא שהמעטפה מגיעה אל המרכז הארצי עד התאריך האחרון להרשמה, ומומלץ הרבה לפניו. לא ניתן לבצע הרשמה מאוחרת, ולא ניתן להוסיף מסמכים לאחר המועד האחרון להרשמה!
שימו לב:
תיק המסמכים וטפסי ההרשמה חייבים להגיע אל המרכז הארצי יחד, או בהפרש זמנים קטן מאוד. אחרת- המרכז הארצי עלול לדרוש תוספת תשלום בגין הוספת מסמכים. לכן, חשוב לוודא שאת/ה נרשם/ת לבחינה רק כאשר תיק המסמכים שלך מוכן.
בנוסף, שים/י לב שהתאריך האחרון להרשמה הוא גם התאריך האחרון להגשת ערעורים לגבי תשובת המרכז הארצי. לכן- מומלץ לשלוח את בקשת ההתאמות כמה שיותר זמן לפני מועד ההרשמה האחרון.
תשובת המרכז הארצי לבקשתך תגיע בדואר, כחודש לאחר שהתקבלה.
יישר כח ובהצלחה!
מחלקת ההקלות של זינוק פסיכומטרי
עוד בזינוק שיכול לעניין אותך
השאירו את הפרטים ונחזור אליכם!
תשאירו פרטים ויועץ שלנו יחזור אליכם במהירות הזינוק!