אלה אורן, מדריכה במרכז זינוק
אחת השאלות הכי נפוצות של תלמידים היא איך אפשר להשתפר בכמה חודשים ספורים באנגלית. לתלמידים לקויי למידה בדגש על בעלי לקויות שפתיות, מילוליות (כמו דיסגרפיה או דיסלקסיה) יש נטייה לקושי מוגבר בלמידת שפה חדשה, כך שהאתגר אכן גדול. החדשות הטובות הן שלא צריך לדעת אנגלית כדי להצליח בפרק אנגלית בפסיכומטרי! כדי להצליח צריך לרכוש כלים מסוימים, שאמנם נשענים על אנגלית אך לחלוטין לא דורשים הכרות עם דקדוק באנגלית (present past simple progressive למיניהם). מה כן? הכרות עם אוצר מילים מסוים (שמופיע במילון אנגלית שתקבלו בקורס), הכרות עם תחיליות וסיומות נפוצות בשפה, הכרות עם סוגי השאלות המופיעות בפסיכומטרי ולמידת האסטרטגיות היעילות לפתרון.
בואו ניגש לעניין, מה אתם יכולים לעשות כדי להשתפר?
1. שירים: הכי כיף לקבל שיעורי בית של “תקשיבו לשירים שאתם אוהבים”. בוחרים להקה או זמר\ת ששרים באנגלית, עדיף איטית ומובנת, ומאזינים. אחרי כמה פעמים ששמענו שיר, מחפשים את המילים בגוגל וקוראים בזמן ההקשבה לשיר. מילים שלא הצלחנו להבין מההקשר, אפשר לחפש במילון או במורפיקס וללמוד.
2. תוכניות\סרטים: על אותו עקרון, רק עם סרטים ותוכניות טלוויזיה שאפשר להוריד מהאינטרנט בלי תרגום. כן כן, בלי תרגום, אפילו עדיף עם כתוביות באנגלית. הדגש כאן הוא לנצל זמן שבו עייפים מכדי ללמוד ורוצים להשתרע מול הטלוויזיה או המחשב, וגם בו ללמוד.
3. מילון אנגלית: כמו בעברית, ריכזנו עבורכם במרכז זינוק את המילים הכי נפוצות ומרכזיות שמאוד כדאי להכיר לקראת הבחינה. כדאי “לקפוץ על הסוס” מוקדם ככל האפשר כדי להספיק ללמוד כמה שיותר מילים. בשביל טיפים ללמידת מילים ממילון ראו “איך ללמוד מילים בעברית? המדריך המלא”.
4. תרגול בספר אנגלית: לצד כל השיטות הנחמדות, לא להזניח את ספר התרגול של הקורס. הספר יעזור לכם להתמקד בסוגי השאלות וברמה הנחוצה, לא פחות מזה ולא יותר מזה. אנחנו במרכז זינוק הקפדנו לכתוב ספר שמכיל תשובות מאוד מפורטות המותאמות לתלמידנו לקויי הלמידה, שבעזרתן אפשר ללמוד ולהשתפר. עם זאת, בגלל כמויות שיעורי הבית הגדולות, יש נטייה להזניח את האנגלית. נו נו נו! יש לבנות לוח זמנים כזה שיכלול תרגול אנגלית אחת לכמה ימים לפחות, עדיף אפילו בכל יום להדגיש זמן קצר לשיפור היכולות באנגלית. מנסיונינו, מעבודה יסודית במהלך הקורס אפשר להגיע לרמה סבירה בהחלט בפתרון פרקי האנגלית בבחינה הפסיכומטרית.
5. קריאה קלילה: מאוד קשה לגשת לספרייה, לבחור ספר באנגלית ולקרוא אותו מההתחלה עד הסוף. גם ככה לחוץ, עמוס ועייפים. במקום זה כדאי לקרוא משהו שמאוד מעניין אותנו: לקרוא ערכים בוויקיפדיה שקשורים לתחביבים שלי, לקרוא את החדשות ב-Jerusalem Post Light (עיתון באנגלית קלה מהרגיל), לקרוא ספר שכבר קראתי בעברית ואהבתי, באנגלית. בצורה הזו כבר תכירו את הדמויות ואת העלילה ותוכלו להתמקד בהבנת האנגלית עצמה.
בהצלחה!!!
מרכז זינוק מקיים קורס הכנה לבחינה הפסיכומטרית לתלמידים לקויי למידה ובעלי הפרעות קשב וריכוז. מכיוון שאנחנו יודעים שתלמיד שחווה קשיי למידה זקוק לסיוע בלמידת החומר גם מעבר לשיעור, אנחנו מביאים את השיעור למחשבים ולסמארטפונים שלהם. בקיצור ממש, אנחנו מקבלים שאלות מהתלמידים ומייצרים מהם סרטוני תרגול פסיכומטרי.
עשינו כל כך הרבה עבודה שחשבנו שחבל יהיה אם לא נשתף!
אם חפץ ליבכם בבחינות פסיכומטרי משנים קודמות ופתרונות מפורטים ומצחיקים להן – לחצו כאן.
אם חפץ ליבכם בסרטוני תרגול בחשיבה כמותית לחצו כאן.
אם חפץ ליבכם בסרטוני תרגול בחשיבה מילולית לחצו כאן.
אם חפץ ליבכם בסרטוני תרגול באנגלית לחצו כאן.
אנו גם מסייעים לתלמידים שלנו לקבל הקלות בפסיכומטרי, לדוגמא מחשבון, הארכת זמן, הפסקות, כיתה מצומצמת, בחינה ממוחשבת וכו’ – אם אתם רוצים לבדוק זכאות או לקבל כמה טיפים לחצו כאן
.אם ברצונכם ללמוד יותר על לקויות למידה או על הפרעת קשב וריכוז לחצו כאן.